Eipä loppunut meidän lentäminen paikasta toiseen vieläkään! Oltiin sen viimeisen mökkireissun jälkeen kotona vaan muutama hassu päivä ja sitten pakattiin taas kamat!! Nyt me ajettiin ihan pikavisiitille sinne paikkaan, jossa me oltiin syksyllä lapsenvahteina. Mutta siellä me ei kyllä oltu kuin yksi yö ennen kuin jatkettiin matkaa. Ja voi että se oli pitkä. Me lähdettiin liikkeelle jo aamupäivällä, mutta perille saavuttiin vasta iltahämärillä.

Se "perille" oli yhtä kuin jonnekin Ylläkselle johonkin kelomökkiin. Oltiin kuulemma lomalla. Ja oltiinhan me siellä sitten koko viikko. Käytiin nelistään kävelemässä pikkuteiden varsilla ja jopa metsäreiteillä. Sinne oli ihan oikeasti tehty varta vasten omat koirareitikin! Voitteko kuvitella?! Siis oli ajettu oikein kelkalla kunnon kävelyurat ja merkittykin ne sellaisilla koirankuvilla. Ja siellä me saatiin Jannun kanssa ihan luvallisesti juosta tukka putkella ylös ja alas rinteitä koko sydämiemme kyllyydestä.

Ja melkein joka ilta emännät sitten tekivät iltalenkin jälkeen takkaan tulen, lämmittivät saunan ja töllöttivät sitten telkkua huopiensa uumenista ihan zombeina. Ja me Jannun kanssa tietysti käperryttiin niiden viereen sohvalle ja nautiskeltiin rapsutteluista. Ja kävi meillä siellä vieraitakin, yksi jäi jopa yöksikin. Ja se oli tietysti kivaa. Me kun Jannun kanssa tykätään ihmisistä ihan kamalasti. Silloin meillä oli mökin alakerrassa uniseuraakin! Emännät kun nukkuivat parvella ja normaalisti me jäätiin Jannun kanssa kahdestaan alas nukkumaan.

Ja me nähtiin porojakin. Emännät niistä kyllä tuntuivat olevan enemmän kiinnostuneita kuin me koiruudet. Mutta tulipahan nähtyä nekin. Ja paluumatkalla emännät saivat kyläpaikasta lahjaksi sellaisia herkkuhärvelikeppejä, joita niillä poroilla oli päässään. Siellä ne nytkin köllöttää kotona vaatehuoneen lattialla... Eikä niitä saa syödä!! Hmph!

 

Tiplukka

       

"No nyt se tuijottaa takasin!!"              "Hei! Sillä on vaimo ja lapsiakin!"

Vauhdin hurmaa! (osa 1)

       

Vauhdin hurmaa! (osa 2)                    Ja sitten hattarat pois huopikkaista

Kyllä tällaisessa paikassa kelpaa koiran juosta!!