Emännät on viime kuukausina ja viikkoina hössöttäneet kamalasti jostakin Hossasta. Meillä tulee kuulemma olemaan siellä loppukesästä tosi kivaa. No, toivotaan. Minä en nimittäin ollenkaan tiedä mikä se Hossa on. Mutta jotakin isoa sen täytyy olla, koska emännät on sen takia hankkineet uusia entistä kevyempiä retkeily- ja vaellustarvikkeita ja -jalkineita ja tilanneet jopa meillekin omat rinkat jostakin ulkomailta. Niitten rinkkojen käyttöä me ollaan nyt sitten harjoiteltukin. Ja emännät ovat siitä oppineet ainakin sen, että meille ei kannata antaa hiilihapotettuja juomia kannettavaksi...  Meitä ne rinkat ei nimittäin haittaa yhtään ja me riehutaan ja painitaan niiden kanssa ihan samalla tavalla kuin ilmankin niitä.

 

Mutta se harjoittelu on kyllä ollut kivaa. Me ollaan jo useamman viikon ajan tehty erilaisissa maastoissa päiväretkiä keskimäärin kolme kertaa viikossa. Joskus me tehdään nuotiokin ja paistetaan siinä makkaraa tai jotain muuta hyvää. Ja me kannetaan joka kerta Jannun kanssa omat eväämme ja herkkupalamme leiripaikalle. Ja kun rinkat otetaan pois selästä, alkaa se varsinainen ilottelu! Me heitellään keppiä, syödään käpyjä, painitaan ja ollaan hippasilla Jannun kanssa, uidaan, piehtaroidaan sammalikossa... Siis kaikkea tosi kivaa. Ja toki Ellukin käy välillä uimassa ja joskus molemmat emännät istuvat ongellakin. Eli jos Hossa on hiukankaan samanlaista kuin siihen valmistautuminen, niin ei kuulosta ollenkaan pahalta.

 

Kovasti emännät tuntuvat Hossan reissua odottavan. Ne katselevat reittejä, ihastelevat mökkejä ja suunnittelevat omia virityksiään onkimista varten. Ja tietysti höpisevät kevyestä ruuasta. Kuulostaisi muuten tuon ruuan osalta ihan naisten kotkotuksilta, mutta kun meidän emännät tarkoittavat kevyellä ruualla ruokaa, joka ei paina paljoa. Eli taas tuli todistettua, että meillä on omituiset emännät.  Mutta jos emäntien omituisuus tarkoittaa sitä, että me Jannun kanssa saadaan olla paljon irrallaan metsässä, leikkiä ja maistella herkkuja, niin kyllä se meille passaa!

 

Tiplu

 

    

Hossa-treeniä. (huomaa keppini)         Leiripaikalla. (huomaa keppi!)

 

  

Jannua huolettaa...(keppi vasemm)      Velloset. (heitä jo se keppi!)

 

Minäkö keppineurootikko?!?!